Solution architect (201902A068)

Rol Solution architect (201902A068)
Locatie Den Haag
Startdatum 2019-02-22 09:40:18
Einddatum
Aantal uren per week Open inzet
Publicatiedatum 2019-02-22
Max. prijs per uur (€) Open tarief
Contactpersoon Ravindra Dubar
Uiterste aanbiedingsdatum 28-02-2019
Deze vacature sluit over 4 dagen 23 uur 27 minuten

Vacature omschrijving

Als solutionarchitect los je vragen van klanten op door, op basis van requirements, oplossingen te ontwerpen. Je houdt hierbij rekening met de flexibiliteit en schaalbaarheid en het verminderen van complexiteit. Bovendien verlaag je de kosten door gestandaardiseerde diensten en producten in te zetten. De uitkomst leg je vast in een projectstartarchitectuur en High Level Designs (PSA&HLD). Hierbij houd je rekening met de Rijksbrede standaarden, de informatiebeveiliging en de DICTU referentiearchitecturen en -standaarden. Vanuit een projectorganisatie neem je deel aan een of meerdere projecten tegelijkertijd. Je begeleidt deze projecten en zorgt dat de architectuur wordt gevolgd in de op te stellen Low Level Designs (LLD/DLD) en de realisatie van de oplossing. Daarnaast ontwikkel je samen met de lead- en enterprise-architecten ICT-beleid met strategische voorstellen en technologische routes naar vernieuwingen voor een hoogstaand portfolio van technische infrastructuurbouwblokken en generieke voorzieningen. Je definieert nieuwe standaarden en schrijft bouwblokken.

Specifiek betreft het minimaal de volgende werkzaamheden:

 • Uitwerken van nieuwe cloud-services in een servicebeschrijving en een architectuur (kleine HLD en LLD) voor de diensten op het gebied van de DICTU community cloud : compute / storage / netwerk.
 • Orchestratie middels BMC tooling
 • Minimaal 3x voorstellen schrijven en bouwblokken ontwerpen ter verbetering van de stabiliteit, kwaliteit en capaciteit van de Cloud.
 • Richtinggevende deelname bij diverse POC’s en daarna uitvoeringsgereed aanbieden aan project en technische teams.
 • Presentatie sessies geven aan klanten over de doorontwikkeling van de DICTU community cloud en aan beheerteams om verder Cloud-denken te stimuleren en uitleg geven over vraagstukken die in de teams leven.
 • Ontwerpen / uitwerken van architectuur voor diensten op het gebied van de cloud werkplek.
 • Ontwerpen / uitwerken architectuur voor migratie van legacy applicaties naar de DICTU community cloud.
  - Kan complexe vraagstukken op conceptueel of technisch niveau op basis van functionele eisen en wensen uitwerken in een of meerdere architecturen (PSA/HLD) en deze realiseren in een werkende ICT oplossing. Is in staat om technisch complexe materie te vertalen naar voor bestuurders en managers begrijpelijke taal.
  - Het conceptueel kunnen vertalen van business en applicatie architectuur naar Technische architectuur. Modelleren volgens het juiste beleid. Conceptueel kunnen denken d.m.v. technische verkeersflows en maatregelen op de technische koppelvlakken te kunnen ontwerpen.


Het team Projecten van de divisie Infrastructuur is verantwoordelijk voor alle Klant- en Infrastructuur projecten van de divisie Cloud. De projecten bestaan uit een mix van projecten ten behoeve van onze opdrachtgevers en interne ICT projecten tbv de verandering/vernieuwing van onze infrastructuur. Het team Projecten bestaat uit een mix van projectleiders / solution architecten en ICT Experts. Binnen het team zoeken we een enthousiaste gedreven solution architect ter uitbreiding van het team. Vanuit een projectorganisatie neemt deze solution architect deel aan een of meerdere projecten tegelijkertijd. Hij/Zij begeleidt deze projecten en zorgt dat de architectuur vanuit de door hem/haar opgestelde PSA&HLD wordt gevolgd in de op te stellen Low Level Designs (LLD) en de realisatie van de oplossing. Daarnaast ontwikkelt de solution architect samen met de lead- en enterprise-/domain architecten ICT-beleid met strategische voorstellen en technologische routes naar vernieuwingen voor een hoogstaand portfolio van technische infrastructuurbouwblokken en generieke voorzieningen. Hij/Zij definieert nieuwe standaarden en schrijft bouwblokken.

Functie-eisen

Eisen:
 • Heeft aantoonbare meerjarige ervaring in het begeleiden van veranderingen in processen en organisatievormen. (2)
 • Heeft kennis van de fundamentele werking van Cloud -infrastructuur en dienstverlening. (2)
 • Je hebt een afgeronde opleiding op hbo- of wo-niveau, bij voorkeur in een exacte richting. (2)
 • Heeft aantoonbare kennis van en ervaring met de ontwikkelen van een servicegerichte architectuur en de daaraan gerelateerde deployment en provisioning methoden en technieken (bij voorkeur van BMC). (2)
 • Heeft kennis van en ervaring met informatiebeveiliging. Heeft kennis van architectuur, architectuurmethoden en -technieken en het opstellen van PSA&HLD (2)
 • EXIN Cloud Foundation of indien niet in bezit van EXIN Cloud Foundation dit certificaat op eigen kosten binnen 3 maanden na start behalen. 
 • Archimate 3.0 of indien niet in bezit van Archimate 3.0 dit certificaat op eigen kosten binnen 3 maanden na start behalen.

Wensen:
 • Kennis van BMC Cloudmanagement producten en hun toepassingen.
 • BMC CLM, BSA, BDA en BNA. Microsoft SCOM. Certificering is een pre
 • IPMA,CISSP, Archimate 3.0. Certificering is een pre
 • Ervaring binnen grote organisaties waar ICT ondersteuning essentieel is in het primaire proces (finance, telecom, olie, rijksoverheid etc.) en waar Cloud Infrastructuur een belangrijk onderdeel is. Bereid om, indien de opdracht dit verlangt, enkele dagen in de week op een andere locatie van DICTU te werken. Tevens bereid om incidenteel buiten kantoortijden te werken.
 • Heeft bij voorkeur ervaring in het ontwikkelen en/of beheren van IaaS-, Paas- en Saasdiensten. Kennis van (overheids)standaarden als NORA en ISO 27001.
 • Is een ervaren, ondernemende ICT-architect met ruime inhoudelijke en technische (datacenter-)infrastructurele ervaring met hardware producten en software van Flexpod (CISCO UCS-ACI/NetApp), F5, VMWare, Oracle, Microsoft en software als Linux, PostgreSQL. Heeft ervaring met datacenter- migraties en consolidaties bij enterprise organisaties. Tevens kennis en ervaring met TOGAF en/of DYA ,PRINCE2, ITILv3, Agile, Scrum en DevOps. Heeft kennis van en ervaring met informatiebeveiligingsarchitectuur.

Competenties:
 • Communicatief sterk in woord en geschrift. Ondernemend, Politieke sensibiliteit, Overtuigen, Daadkrachtig, Adviseren, Doorzettingsvermogen, Incasseringsvermogen, Relativeringsvermogen, Organisatiesensitief, Netwerken en organiseren., Motiveren, Creativiteit/Analytisch vermogen. Verantwoordelijkheid nemen.
 • Hands on mentaliteit. Zelf initiatieven nemen. Brug slaan tussen architectuur en techniek.
 • Pragmatisch. Zich niet verschuilen achter processen. Is in staat een brug te vormen, vanuit procesgericht denken naar de toe te passen techniek.

Heb je een vraag?

Wij staan je graag te woord bij vragen of opmerkingen.

Telefoon:
+31704482060

E-mail:
resource@sql-integrator.nl

Voor leveranciers

Dit is een aanvraag van één van onze opdrachtgevers. Graag zien wij een aanbieding van een gekwalificeerde kandidaat in de vorm van een curriculum vitae tegemoet. Bij de tariefstelling is het belangrijk om het uurtarief op te geven inclusiefeventuele reis- en verblijfskosten en exclusief btw.

Contact