.NET Software Architect (2019-GBS-4382)

Rol .NET Software Architect (2019-GBS-4382)
Locatie Apeldoorn
Startdatum 2019-04-25 10:05:18
Einddatum
Aantal uren per week Open inzet
Publicatiedatum 2019-04-25
Max. prijs per uur (€) Open tarief
Contactpersoon Ravindra Dubar
Uiterste aanbiedingsdatum 02-05-2019
Deze vacature sluit over 6 dagen 07 uur 09 minuten

Vacature omschrijving

Bij met Mobile Competence Center (MCC) worden zowel mobiele apps voor de Nederlandse overheid als .Net- applicaties voor de Belastingdienst ontwikkeld en beheerd. Tevens wordt de generieke .Net-ontwikkelstraat (CDN (Center DotNet)) beheerd en doorontwikkeld. Bij het Center DotNet zijn we op zoek naar een software architect met senioriteit op technisch vlak en aangetoonde lead- kwaliteiten die op meerdere gebieden inzetbaar is. Het primaire inzetgebied is het beheer en de doorontwikkeling van de generieke .Net-ontwikkelstraat en de aansluiting daarvan op de huidige IAAS-oplossing en eventueel op de toekomstige generieke .Net-hosting (hybrid cloud oplossing). Daarnaast zijn we ook de mogelijkheden en toepasbaarheid van container-technologie aan het onderzoeken. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is "automatiseer de automatisering". In algemene zin zijn de volgende inzetgebieden van toepassing: (1) beheerder/consultant van de generieke .Net- ontwikkelstraat, (2) technisch aanspreekpunt voor onze hosting partner, (3) senior en lead developer in projecten (nieuwbouw en herbouw) en (4) senior developer in onderhoud en beheer van de bestaande .Net-applicaties. Hieronder zullen deze punten in het kort worden uitgewerkt.

(1) De generieke .Net-ontwikkelstraat wordt aangeboden aan .Net-developers binnen de Belastingdienst. Bij de inrichting van de .Net-ontwikkelstraat zijn de volgende uitgangspunten gedefinieerd: een straat is voor de gebruikers en zij dienen tevreden te zijn, de straat is altijd actueel, de straat is pro-actief, de benodigde informatie is actueel en snel te vinden, vanuit de straat doen we aan kennisdeling, kwaliteit is de basis, de straat zorgt voor generieke componenten en deelt deze met de gebruikers en tot slot automatiseer de automatisering. Als beheerder/consultant van deze straat zoek je je klanten pro-actief op en heb je een bij-de-tijds beeld over applicatieontwikkeling. We streven naar CI/CD en daarbij hoort dan ook adequate ondersteuning vanuit de ontwikkelstraat. De software architect beschikt dus niet alleen over senioriteit op technisch vlak, maar tevens over de benodigde lead-capaciteiten en niet-technische skills.

(2) Als consumer van het Generieke .Net hosting platform (GDN) heeft de software architect een cruciale rol. Naast de technische aansluiting bij dit platform zullen ook generieke componenten gerealiseerd moeten worden, zodat alle gebruikers van de ontwikkelstraat op een goede en eenduidige manier kunnen werken met deze voorzieningen. De software architect is de spreekbuis namens alle gebruikers (ontwikkel- en beheerteams) en stemt af met de hosting- provider.

(3) De software architect draait mee in ontwikkelprojecten, met als primaire doel kennisdeling en kwaliteitscontrole. Het doel is om de kennis en vaardigheden van de overige ontwikkelaars verder te ontwikkelen. Daarnaast is standaardisatie en beheerbaarheid ook van belang.

(4) Indien nodig ondersteunt de software architect in de rol van developer het O&B-team (Onderhoud en Beheer).

Functie-eisen

Eisen:
 • Kennis van applicatie lifecycle management (ALM). (3)
 • Kennis van en ervaring met ontwikkelmethodieken als SAFe, Agile en Scrum. (3)
 • Senioriteit op een breed technisch gebied en aantoonbare lead- capaciteiten. (3)
 • Kennis van en ervaring met cloud-oplossingen (zoals Azure(-Stack)). (1)
 • Kennis van en ervaring met het integreren van een volledig geautomatiseerde .Net-ontwikkelstraat met een enterprise cloud-omgeving (hybrid cloud oplossing). (1)
 • Ruime kennis van en ervaring met de actuele versies van Microsoft Team Foundation Server (TFS). (3)
 • Kennis van en ervaring met actuele Microsoft-technologieën, zoals MVC, 3 Entity Framework, C#.Net, .Net Core, Visual Studio en SQL-server. (3)
 • Affiniteit met ontwikkelstraten (en cloud-hosting). (2)
 • MCSD

Wensen:
 • GIT, SONAR Qube, SIG, Package-management (Nuget en NPM)
 • Testautomatisering (Robot Framework en/of SpecFlow (Selenium en Gherkin))
 • Windows Containers (Kennis van Linux ivm OpenShift)

Competenties:
 • Organisatorische ervaring (leiden van verbetertrajecten, zelf initiatief nemen en verantwoorden)
 • Gericht op kennisdeling en kennisoverdracht. Denk hierbij ook aan demo's en gebruikerstrainingen.
 • Doorzettingsvermogen en bestand tegen weerstand.

Heb je een vraag?

Wij staan je graag te woord bij vragen of opmerkingen.

Telefoon:
+31704482060

E-mail:
resource@sql-integrator.nl

Voor leveranciers

Dit is een aanvraag van één van onze opdrachtgevers. Graag zien wij een aanbieding van een gekwalificeerde kandidaat in de vorm van een curriculum vitae tegemoet. Bij de tariefstelling is het belangrijk om het uurtarief op te geven inclusiefeventuele reis- en verblijfskosten en exclusief btw.

Contact