Senior Agile Tester (DWH) (19020131)

Rol Senior Agile Tester (DWH) (19020131)
Locatie Groningen
Startdatum 2019-02-20 14:35:25
Einddatum
Aantal uren per week Open inzet
Publicatiedatum 2019-02-20
Max. prijs per uur (€) Open tarief
Contactpersoon Ravindra Dubar
Uiterste aanbiedingsdatum 28-02-2019
Deze vacature sluit over 4 dagen 23 uur 25 minuten

Vacature omschrijving

o Teamspirit, er wordt gewerkt volgens de scrum-methode. Het kunnen werken in een kritisch team is een must.

o Gericht op resultaat, van de Agile tester wordt verwacht dat hij zich committeert aan het behalen van het afgesproken sprint-resultaat.

o Communicatief vaardig en zelfstandig, scrum brengt veel team-communicatie met zich mee. Van de tester wordt verwacht dat hij deelneemt aan die team-communicatie, o.a. in het elkaar op de hoogte houden van sprintwerkzaamheden (standups)

o Vormgever/uitbouwer, in staat zijn om op basis van zijn ervaring structuur aan te brengen in de wijze van Funcionele Testen in een Business intelligence-omgeving en daarbij kan helpen om de kwaliteit van testen te verhogen.

o Technisch/functioneel schakelen, de tester moet in staat zijn functioneel te overleggen met ontwerpers en bouwers van de informatieproducten. De tester moet daarbij in staat zijn om de vertaling van functioneel naar techniek te kunnen maken als onderdeel van de testvoorbereiding.

o Multidisciplinair, naast het Functioneel Testen van informatieproducten wordt van de tester verwacht dat hij producten van teamleden kan reviewen en een bijdrage kan leveren aan het ontwerp van informatieproducten en inhoudelijk kan discussiëren over (gerealiseerde) oplossingen en werkwijzen.

o Kritisch op eigen functioneren en het functioneren van het team. In teamverband kunnen reflecteren tijdens de refinements, opbouwend kritiek kunnen leveren én ontvangen tijdens de sprints en de bijbehorende retrospectives.

o Adaptief vermogen, de tester moet in staat zijn om zich specifieke business kennis snel tot zich te kunnen nemen waardoor hij/zij in korte tijd snel kan meedraaien in het team. De indicatie “snel” betekent in dit geval een periode van 1 maand.

Één van de SCRUM team binnen SFS vraagt om een Datawarehouse (DWH) Tester om de bestaande testcapaciteit binnen het SCRUM team op peil te houden. Elk SCRUM-team maakt deel uit van in totaal 6 gespecialiseerde teams binnen het studiefinancieringsysteem (SFS) Realisatie en Beheer en heeft als doel het eens per 3 weken opleveren van functionaliteit a.d.h.v. functionele scenario’s. Na de systeemtesten worden alle scenario’s door een apart team geïntegreerd getest. De functionele systeemtest heeft als doel na te gaan of de opgeleverde software (JAVA) uit de realisatiefase overeenkomt qua juiste en volledige werking o.b.v. van de functionele documentatie (use cases/- parts), dat wil zeggen dat functioneel beschreven invoer tot de functioneel beschreven uitvoer leidt. Dit wordt gedaan aan de hand van voorbereide functionele test scenario’s die worden opgedeeld naar user stories.

Functie-eisen

Eisen:
 • HBO werk en denk niveau, in bezit van afgeronde HBO/WO opleiding
 • Recente ervaring en kennis van het werkveld Business Intelligence m.b.t. stuur- en verantwoordings-producten (2)
 • Recente kennis van en ervaring met Functioneel Testen en DataVault en dimensioneel modelleren (2)
 • Recente ervaring en kennis van testmethodieken en het opstellen van functionele testscenario’s en deze kunnen toepassen op een Business intelligence / Data Warehouse omgeving (ETL, rapportages en leveringen) (3)
 • Recente ervaring en kennis met met MS SQL Server 2016 en met het opstellen van SQL-queries SQL-queries (2)
 • Recente ervaring en kennis met Scrum methodiek en in Agile werken (2)

Wensen:
 • Informatica PowerCenter 10; SAP Business Objects XI release 3 en/of 4
 • HBO ICT
 • SQL
 • Recente ervaring met Informatica PowerCenter 10
 • Recente ervaring met SAP Business Objects XI release 3 en/of 4
 • Ervaring met het geven van demo’s aan in- en/of externe partijen

Competenties:
 • Proactief; Flexibel
 • Samenwerkend
 • Communicatief vaardig; Overtuigend

Heb je een vraag?

Wij staan je graag te woord bij vragen of opmerkingen.

Telefoon:
+31704482060

E-mail:
resource@sql-integrator.nl

Voor leveranciers

Dit is een aanvraag van één van onze opdrachtgevers. Graag zien wij een aanbieding van een gekwalificeerde kandidaat in de vorm van een curriculum vitae tegemoet. Bij de tariefstelling is het belangrijk om het uurtarief op te geven inclusiefeventuele reis- en verblijfskosten en exclusief btw.

Contact