Senior Adviseur Architectuur (2019-IV&D-4374)

Rol Senior Adviseur Architectuur (2019-IV&D-4374)
Locatie Utrecht
Startdatum 2019-04-23 14:45:17
Einddatum
Aantal uren per week Open inzet
Publicatiedatum 2019-04-23
Max. prijs per uur (€) Open tarief
Contactpersoon Ravindra Dubar
Uiterste aanbiedingsdatum 30-04-2019
Deze vacature sluit over 4 dagen 07 uur 07 minuten

Vacature omschrijving

Om de beheersing van het proces- en IT-landschap van de Belastingdienst te vergroten worden architecturen opgesteld. Doorontwikkeling en verdere professionalisering van die architecturen is nodig. Specifieke aandacht moet daarbij uitgaan naar het creëren van communicatie producten, die de architectuur toegankelijk maken voor het topmanagement van de Belastingdienst. De doelgroep Topmanagement bestaat uit directeuren, ketenmanagers (ketens zijn kern-bedrijfsprocessen) en lijnmanagement. We zoeken een ervaren adviseur die in staat is deze professionalisering te begeleiden. Belangrijk is dat de adviseur kennis en ervaring heeft op het gebied van ICT en Architectuur, gewend is te acteren op directieniveau en specifiek in staat is architectuur communiceerbaar te maken voor directeuren in de business-organisatie. Scherp krijgen qua vorm en inhoud wat het directieniveau op architectuurgebied nodig heeft om te kunnen sturen is cruciaal onderdeel van de opdracht. De opdracht omvat zowel het ontwikkelen van uniforme kaders voor communiceerbare architectuurproducten (in samenwerking met management en architecten), alsmede het begeleiden van onze eigen enterprise- en domein-architecten bij het maken van een verbeterslag op de huidige producten.

De Belastingdienst stuurt met architectuur op de doorontwikkeling van haar proces- en IT-landschap. De Enterprise- en Domeinarchitecturen geven inzicht in de huidige situatie, de beoogde toekomstige situatie en de transitie die nodig is om te zorgen dat het landschap zich zodanig ontwikkelt dat het invulling kan geven aan actuele en toekomstige verwachtingen en business doelstellingen. De concerndirectie IV&D stelt kaders aan de architectuurproducten die worden opgesteld. Ketenvoorzitters in de business zijn verantwoordelijk voor de domeinarchitecturen.

Functie-eisen

Eisen:
  • Aantoonbare kennis van en ervaring met het ontwikkelen van IT- en businessarchitecturen (5)
  • Aantoonbaar recente werkervaring in opdrachten op directieniveau bij een groot concern / overheidsinstelling (5.000+ medewerkers) (2)
  • Aantoonbare kennis van en ervaring met het coachen en begeleiden van Architecten
  • Aantoonbare ervaring met het communiceerbaar maken van architectuur voor directieniveau
  • Aantoonbare ervaring met scherp krijgen uit een directie welke stuurinformatie die directie behoefte aan heeft (2)

Competenties:
  • Organisatiesensitiviteit.
  • Resultaatgerichtheid.
  • Communicatief/coachingsvaardigheden

Heb je een vraag?

Wij staan je graag te woord bij vragen of opmerkingen.

Telefoon:
+31704482060

E-mail:
resource@sql-integrator.nl

Voor leveranciers

Dit is een aanvraag van één van onze opdrachtgevers. Graag zien wij een aanbieding van een gekwalificeerde kandidaat in de vorm van een curriculum vitae tegemoet. Bij de tariefstelling is het belangrijk om het uurtarief op te geven inclusiefeventuele reis- en verblijfskosten en exclusief btw.

Contact